3. Gyakran ismételt kérdések

NEKEM NINCS NYELVÉRZÉKEM!

Ilyen nincs. Van aki könnyebben tanul, mint táncolni vagy biciklizni is, de a saját utadat járod mindenben – és mi ezen az úton támogatunk. Nem vagyunk egyformák, van akinek több idő kell bizonyos információk elsajátításához, de ezért is vagyunk büszkék arra, hogy itt minden egyénre szabottan, a Te tempódhoz igazítva zajlik.

EDDIG STRESSZES VOLT A NYELVTANULÁS, HOGYAN LEHETEK BIZTOS BENNE, HOGY ITT MÁSKÉNT LESZ?

Ebben a módszerben szabadon döntesz a haladásról, a relaxációs videó leckék, és hanganyagok időzítéséről. Az új tudást aktiváló tréneri óráink pedig a pozitív megerősítésen alapulnak. Nincs számonkérés, csak beszéd és jó hangulat.

MIÉRT VÁLASSZAM EZT A HAGYOMÁNYOS TANULÁS HELYETT?

Sok minden elérhető hagyományos módon, de ennek is vannak határai. A hagyományos módszer nagyon sok időt vesz igénybe, és rengeteg nem igazán használható információt kell elsajátítanod.
A mi módszerünkkel valóban használható, beszédközpontú tudásra tehetsz szert, amelyben a helyes intonáció, a kiejtés és a szövegértés kapja a főszerepet.

EZ EGY CSODAMÓDSZER?

Nem. A videóleckék során az új tananyag azért rögzül mélyen és gyorsan, mert relaxált állapotban vagy és egyszerre látod és hallod a videót.
Ezt követi a hanganyagok minél többszöri meghallgatása, melynek következtében az agyad szivacsként szívja be az információt. A legeredményesebb akkor vagy ha mindezt aktív szabadidődben teszed, tehát pl. főzés, utazás, sport, séta, takarítás közben. Minél több időt töltesz ebben a nyelvi fürdőben, az agyad annál könnyebben tárolja az új anyagot.
A bevitt és elmélyített tudást végül a beszédcentrikus tréneri órán aktiválod.

MITŐL KÜLÖNLEGES EZ A TANANYAG?

Amit átélünk, azt meg is tudjuk jegyezni, hiszen könnyen bele tudunk helyezkedni az eseményekbe, akár egy filmben.
Profi tananyagíróink által írt leckéidben két fiatal hétköznapi történetét élheted át. Az egyedülálló audiovizuális élményt saját szoftverünkön keresztül, a zene – kép – nyelvlecke hármasa adja.

MIRE JÓ A RELAXÁCIÓS ÓRA?

Ez egy dupla intenzív input élmény, hiszen egyszerre látod és hallod az új leckét, tehát két csatornán kapod az impulzust. A tudást alfa állapotban audiovizuális élményórán viszed be a mélymemóriába, ahonnan később könnyen előhívható.

MI VAN HA ELALSZOM A VIDEÓ KÖZBEN?

Semmi baj, hiszen csodálatos módon még így is emlékszünk sok mindenre. A kényelmes otthoni hozzáférés pedig határtalan lehetőséget kínál, hogy bármikor, kedved szerint újranézd a videókat.

MINDEGY MILYEN FÜLHALLGATÓM VAN?

Ahhoz, hogy teljesen ki tudd zárni a külvilágot és igazán el tudj merülni ebben a nyelvi fürdőben, mi azt ajánljuk, hogy a klasszikus nagy fülhallgatót válaszd.

MIÉRT KELL HALLGATNI A HANGANYAGOT?

A tanulást támogtaja a minél többször hallgatás – így a szöveg dolgozik benned, átéled, álmodban és napközben Minél többször meghallgatod a hanganyagot, annál jobban támogatod a tanulást: a szöveg dolgozik benned, átéled, álmodban és napközben a szavak és a mondatok passzívan jelennek meg.
A Checklist lépéseivel tudod a hanganyagot a leghatékonyabban feldolgozni, és így nemcsak alaposan elsajátítod az új szöveget és szókincset, hanem a tréneri órán hatékonyabban megy majd az aktiválás.

MIÉRT NINCS HÁZI FELADAT?

A tanulásra általában úgy gondolunk, hogy az fáradtsággal jár. Ez igaz is a hagyományos nyelvtanulásban, amelynek szerves része a házi feladat. Nálunk ezzel szemben nemcsak hatékony, gyors és innovatív módszerrel tanulhatsz, hanem időt is megtakarítunk Neked. Itt a tanulás során új benyomások, élmények várnak, és a tréner óra nem a számonkérésről szól.

HOGYAN LEHET MEGJEGYEZNI AZ ÚJ SZAVAKAT MAGOLÁS NÉLKÜL?

A magolás csak béta szinten, vagyis normál nappali tudatállapotban, a hagyományos nyelvtanulás esetén szükséges.
Relaxált állapotban agyunk egyből a mélymemóriába csatolja az új tudást, ezért minden sokkal gyorsabb és maradandóbb. A barokk zenével összehangolt relaxációnak és az ismételt hanganyag hallgatásnak köszönhetően a magolás végre teljesen feleslegessé válik.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG TRÉNER ÓRÁRA?

Az egyéni tréner órán aktiválhatod a relaxációban és a hanganyagok ismételt hallgatásával bevitt új tudásodat. Az óra csak Rólad szól, stresszmentesen dolgozod fel trénereddel az új anyagot. Minden időt a beszédre fordítotok, és ez a fókusz nagyon hatékonnyá teszi a fejlődést.

LETÖLTHETEM A VIDEÓKAT?

Nem, a videókat csak online éred el és 90 napig megtekinthetőek.

A HANGANYAGOT MEGTARTHATOM?

Igen ez a Tiéd, javasoljuk, hogy időről-időre vedd újra elő ismétlésképpen és csak hallgasd, így még jobban megerősítheted a tanultakat.

KIFUTOTTAM A 90 NAPBÓL, MIT TEHETEK?

Csak írj nekünk, és segítünk hogyan hosszabíthatod meg kurzusodat 30 nappal.

TOVÁBBI KÉRDÉSEID VANNAK?

Írj nekünk az info@alfapont.hu címre, vagy jelentkezz Egyéni online konzultációra itt!