Home

NYELVTANULÁS ALFA ÁLLAPOTBAN

A tudomány által ismert leggyorsabb, leghatékonyabb tanulási módszer!
 

Nyelvtanulás alfa állapotban - A tudomány által ismert leggyorsabb, leghatékonyabb módszer

Gondolt már arra, hogy egy 3–4 éves gyermek miért képes rövid idő alatt akár több nyelvet is elsajátítani, míg több diplomás felnőttek újra és újra nekifutva kudarcot vallanak a nyelvtanulás terén?

A gyerekek agya 1,5 és 5 éves koruk között képes a hosszútávú memóriába csatolni az információkat  míg a felnőttek a memorizálással csupán a rövidtávú memóriájukat használják.

Georgi Lozanov, a világhírű professzor és agykutató arra kereste a választ, hogyan tudna az emberiség gyorsabban tanulni. Módszere – az alfában tanulás - forradalmasította a nyelvoktatást, melyet az UNESCO is támogatott.

Azt tapasztalta, hogy akik gyorsan tanulnak, képesek két agyféltekéjük összehangolására. Megfigyelte, hogy a gyerekek kb. 25%-kal gyorsabban tanulnak a felnőtteknél, és arra kereste a választ, hogyan lehetne előidézni felnőtt korban a gyermeki képességeket?

Lozanov rájött, hogy agyunk 4 különböző szinten működik:

 • Béta – éber, aktív állapot, időnk legjavát ebben töltjük, de tanuláshoz nem hatékony.
 • Alfa – mély ellazulás állapota, ébredés és elalvás előtt éljük át, vagy relaxáció, meditáció során. Ekkor leghatékonyabb a tanulási folyamat és képességeink ugrásszerűen megnőnek.
 • Théta – az álmodás szintje, itt is könnyű a tanulás.
 • Delta – alvás, abszolút pihenés, regenerálódás állapota.

Lozanov megpróbálta  az agyat az éber béta szintről a tanulás szempontjából hasznos alfa szintre lehozni, ahol a 2 agyfélteke szinkronba kerül.
Felfedezett egy módszert, amelyhez a 4 ütemű barokk zenét és az alfa állapotot használta segítségül. A barokk zene hasonlít legjobban a szívverésünkre, megnyugtatja az agyat, és a tanulásért felelős részét stimulálja.

A gyerekek 1,5–5 éves korukig ébrenlétük 90%-át alfa állapotban töltik, és ekkor könnyedén megtanulnak beszélni akár 3 nyelven is. Alfa szinten megnő agyunk memorizálási képessége, az itt bevitt információt agyunk a hosszú távú memóriában tárolja, ahonnan életünk további részében bármikor előhívható, nincs szükség többé magolásra.

Az Alfapont Nyelvstúdióban ezt a tudatállapotot alkalmazzuk.

A 30 órás kurzus két komponensű képzésből áll:

1.    Tudáselmélyítés – alfa állapotban
2.    Tudásaktiválás – beszédcentrikus tanári órákon

Az alfában tanulás hatékony módszerével időt, energiát és pénzt takarít meg!

 • a hagyományos oktatáshoz képest 5x gyorsabb a haladás
 • valódi, használható nyelvtudásra tesz szert
 • egy 30 órás kurzus alatt minimum 150 hagyományos magánóra tudásanyagát sajátítja el,  ez 800 szavas aktív szókincset jelent
 • heti 2x2 óra ráfordítással a 30 órás kurzus 8 hét alatt elvégezhető
 • nincs magolás, nincs házi feladat
 • választhat egyéni, páros és csoportos képzés között
 • a megszerzett tudása egy életre szól!
 
 
Jelentkezzen ingyenes bemutató óránkra!  
Neve*
Telefonszáma*
E-mail címe*
Megjegyzések 
Választható oktatási helyszíneink*